Title Image

Zen je mee?

Frog Coaching
zen-je-mee
Focusoefening: vouw het Frog logo

Een veelvoorkomende vraag in coachings- en counselingsgesprekken is: wat deed je graag toen je klein was? Het antwoord op deze vraag is een snelle manier om contact te maken met je kernkwaliteiten. Vandaar deze eenvoudige focusoefening. Omdat je hersenen een opdracht krijgen die ze met bijna kinderlijk plezier kunnen uitvoeren, zijn ze waarschijnlijk graag bereid om deze origami-kikker te vouwen. Veel plezier!

vouwinstructie (pdf)

origami
Over origami

Het woord Origami is samengesteld uit het Japanse woord ori (vouwen) en kami (papier). De kunst ontstond in China in de eerste of tweede eeuw, kort na de uitvinding van het papier. Daarvandaan is origami naar Japan overgewaaid. Door de eeuwen heen heeft het zich over de hele wereld verspreid.

De traditionele manier is om van een vierkant vel een creatie te vouwen, zonder te knippen of lijm te gebruiken. Er wordt een beperkt aantal vouwen gebruikt, maar door de combinatie zijn complexe ontwerpen mogelijk.

De kraanvogel is een van de bekendste en meest gevouwen origami modellen ter wereld. In Japan brengen kraanvogels geluk en volgens de legende zal je wens uitkomen als je 1000 kraanvogels vouwt.