Sportschool

Sportschool

Sportschool

Ik haat de sportschool! Echt! Mijn hele leven al. En tóch ga ik tegenwoordig iedere week trouw op het geplande tijdstip. Niet omdat ik weet dat het stressverlagend is, niet omdat ik er minder blessuregevoelig bij het tennissen door word, niet om weer in vorm te raken en ook niet omdat ik weet dat je spiermassa afneemt bij het ouder worden.

Nee, de enige reden dat het me tegenwoordig lukt is dat ik mijn brein te slim af wil zijn. Ik wil niet dat ze lekker met een bak popcorn op de bank ploft onder een explosie van dopamientjes door de korte termijn beloning omdat IK zo zwak ben om niet door te zetten.

Door ACT heb ik geleerd te gaan voor de LANGE termijn beloning. Dan moet ik weliswaar op de feelgood-hormoontjes wachten tot na de work-out, maar na iedere voltooide les heb ik mijn brein wel weer het nieuwe paadje laten lopen waardoor dat steeds verder uitslijt. En zet ik iedere keer een vervolgstap naar het waardevolle leven in een gezond lichaam dat ik me ten doel heb gesteld.

Gegarandeerd dat er een dag komt dat ik zonder weerstand naar de sportschool vertrek. Misschien ga ik er nog eens naar uitkijken! Tot die tijd helpt mij de kennis over de korte – en lange termijn beloning.