Title Image

Corina Groffen

Frog Coaching
corina-wie
Wie ben ik

Practice what you preach. Uit eigen ervaring weet ik dat je het leven – zowel privé als zakelijk – zelf een positieve draai kan geven. Wat wapenfeiten? Op mijn 52e startte ik met een officiële coachingsstudie, omdat ik in mijn vorige werk zo van het coachingsaspect genoot. Ik heb ondervonden dat het nooit te laat is om te veranderen en hoe de kwaliteit van je leven toeneemt als je doet wat je ècht wilt en wat ècht bij je past en hoeveel energie je daarvan krijgt. Met deze overtuiging rondde ik de opleidingen tot Master Coach bij Europees Instituut De Baak, Gecertificeerd eCoach level II bij eCoach Pro, de ACT- en Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue Opleidingen & Trainingen met goed resultaat af.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als ondernemer en mijn ruime werkervaring in verschillende branches van het bedrijfsleven kan ik mij ook goed verplaatsen in zakelijke vraagstukken. Ook ben ik een goed begeleider in het zoeken van balans tussen de hectische (werk)omgeving en het eigen gevoelsleven.

Hoewel alle onderwerpen aan de orde kunnen komen, ben ik met name gespecialiseerd in vraagstukken op het gebied van:

 • carrière-ontwikkeling; doen wat bij je past
 • verbeteren levenskwaliteit; verheldering rond zingeving
 • grenzen stellen; stress en burn-out; chronische moeheid
 • balans tussen privé en werk; time management
 • hoogsensitiviteit
 • relatievraagstukken
Wat maakt mij deskundig

Mijn gedegen coachopleiding:

 • Master Coach bij Europees Instituut De Baak
 • Gecertificeerd eCoach level II bij eCoach Pro
 • ACT trainersopleiding bij SeeTrue
 • Mindfulness trainersopleiding bij SeeTrue
 • Gecertificeerd DISC en Drijfveren Specialist
 • Intuïtieve Ontwikkeling en coaching bij Mens&Intuïtie

Daarnaast beschik ik over een uitgebreide werkervaring bij met name beursgenoteerde bedrijven en/of multinationals als KPN, TNT, RELX en Akzo en werk ik al 17 jaar als zelfstandig ondernemer in de evenementen branche voor deze organisaties.

Om goed geïnformeerd te blijven en om mijn eigen blinde vlekken regelmatig onder de loep te nemen volg ik regelmatig workshops, seminars en intervisiegroepen.

Voor testimonials van oud-coachees verwijs ik je graag naar de pagina ‘Ervaringen’.

corina-deskundig
corina-bescherming
Bij welke beroepsorganisaties is Frog Coaching aangesloten?

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en de Europese koepelorganisatie EMCC (European Mentoring & Coaching Council) en committeer mij daarmee aan de Internationale Ethische Code en aan het klachtenreglement.

Ook ben ik ingeschreven als Erkend Coach de St!R (Stichting Registratie), het eerste onafhankelijke register voor professioneel begeleiders in Nederland.

Als gecertificeerd eCoach level II ben ik opgenomen in het ‘International eCoach & eCounselor Register’ van eCoachPro. eCoachPro is de eerste organisatie die zich op basis van praktijkervaring en (wetenschappelijk) onderzoek heeft gespecialiseerd in alle facetten van eCoaching.

Daarnaast ben ik één van de kwaliteitscoaches van Coachfinder, een initiatief van Psychologie Magazine.