Ook Dit Gaat Voorbij

Ook dit gaat voorbij

Ook Dit Gaat Voorbij

Deze quote hangt al jaren op mijn prikbord en heeft me al door veel moeilijke tijden heen geholpen. Vreemd eigenlijk dat één zo’n zinnetje zoveel rust kan opwekken. Het brengt mij altijd onmiddellijk terug in het hier-en-nu. En kan dan het ach-wat-is-het-toch-allemaal-verschrikkelijk-scenario loslaten, waardoor ik een nieuwe, frisse mindset krijg. ‘OK, het lijkt nu misschien allemaal uitzichtloos, maar wat kan ik tenminste doen om niet verder weg te zakken?’ Daardoor pak ik zelf de regie weer. En zet ik mijn persoonlijk leiderschap in.

Want van wie is jouw leven eigenlijk? Van jou toch? Door je blik op de toekomst te richten en de focus te leggen op wat wel kan ontvouwen zich vaak onmiddellijk nieuwe ideeën. Of word je gedwongen te accepteren wat er is. Doe dat dan door met overtuiging los te laten. Want door los te laten ontstaat er ook weer ruimte voor iets nieuws.

Natuurlijk werkt het ook de andere kant op. Misschien zit je net eindelijk met die cocktail in je hand op dat verrukkelijke zandstrand in het buitenland te genieten van je dik verdiende vakantie. Misschien ben je nog aan het bijkomen van het uitputtende jaar dat eraan voorafging. Geniet dan met volle teugen van je rust, maar weet: OOK DIT GAAT VOORBIJ.

Besteed daarom tussendoor wat tijd om je af te vragen hoe je je leven anders kunt inrichten als je straks weer thuis bent. Zodat je niet meer een hele vakantie nodig hebt om bij te komen. Hoe kun je krachtiger worden? Hoe kun jij meer de leiding nemen over je eigen leven in plaats van het gevoel te hebben dat het je allemaal overkomt? Dat je steeds achter jezelf aanholt? Dat je alleen maar de hele dag bezig bent met je to-do-lijst af te werken?

Dat gaat vaak over andere keuzes maken. Over loslaten. Over nieuwe vaardigheden leren. En uit eigen ervaring weet ik dat het allemaal mogelijk is. Waar het uiteindelijk om gaat is dat jij het leven leidt waarvoor je zelf gekozen hebt. Waardoor je de moeilijke tijden gemakkelijker aan kunt.

Ik wens je een fijne vakantie!