Title Image

ACT cursus

Frog Coaching
act-wat
Voor wie is ACT?

Word je soms moe van die babbelbox in je hoofd?
Stel je juist steeds díe dingen uit die je EIGENLIJK heel graag zou willen doen?
Valt het combineren van werk en privé plus zorgtaken je niet mee?
Slaap je slecht?

Dan is ACT beslist iets voor jou. Lekker praktisch. Snel te leren.

Wat is ACT?

ACT staat voor Acceptance and Commitment Theory en verovert na Australië en de VS ook Nederland, waaronder Den Dolder.

ACT leert je hoe je de (soms lastige) omstandigheden in je leven kunt omarmen door er op een andere manier naar te kijken en mee om te gaan.

ACT richt zich niet op de inhoud van het denken, maar op je relatie ermee.

ACT heeft een degelijke wetenschappelijke theoretische basis.

ACT bestaat uit zes belangrijke pijlers die elkaar versterken: acceptatie, defusie, het zelf, mindfulness, waarden en toegewijde actie. Door de onderlinge combinatie krijg je een krachtig instrument in handen waardoor je psychologische weerbaarheid enorm toeneemt.

Jansen, 2018. How 2 ACT
Hoe leer ik ACT?

Door middel van metaforen, informatie, experimenten (soms heel gekke of grappige), filmpjes en vragenlijsten leer je hoe je je huidige leven gemakkelijker kunt omarmen om daarna een andere, meer open verhouding tot je gedachten en jezelf te krijgen waardoor er keuze ontstaat. Door steeds in het NU te zijn krijg je grip op je leven en kun je beter beslissen welke richting je op wilt. Het ontdekken van je waarden en daaropvolgend toegewijde actie komen ook uitgebreid aan bod. Alle tools zijn heel eenvoudig te leren, wat niet wil zeggen dat het gemakkelijk is om ze in de praktijk te blijven brengen. Daar kun je de rest van je leven op oefenen.

act-werkwijze
act-cursusdata
Wanneer zijn er ACT-trainingen en wat kost het?

Als SeeTrue trainer plan ik steeds nieuwe ACT-proeverijen en ACT-trainingen in, dus hou de website in de gaten.

Bij een ACT-proeverij wordt ter kennismaking met ACT een aantal pijlers als amuses in vogelvlucht belicht met oefeningen, filmpjes en metaforen.

Tijdens de vijf- en achtweekse ACT-training wordt er per avond dieper ingegaan op één bepaalde pijler met uitgebreide informatie, ondersteunende oefeningen, filmpjes en metaforen.

Achtweekse ACT-training op donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur – 9/5, 16/5, 6/6, 13/6, 20/6, 27/6, 4/7, 11/7, reserve 18/7 – max. 12 deelnemers – particulier € 320, zakelijk € 400 – VOL

Achtweekse ACT-training individueel traject – data en tijden in gezamenlijk overleg – particulier € 70, zakelijk € 100 per sessie van 1.15 uur, werkmateriaal eenmalig € 35. Per skype: particulier € 56, zakelijk € 80 per sessie van 1 uur.

GRATIS ACT-proeverij ter kennismaking op donderdagavond van 20.00 – 21.00 uur op 29/8 en 12/9 – opgeven via het aanmeldformulier onderaan deze pagina – maximaal 12 deelnemers.

Achtweekse ACT-training op donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur – data: 3/10, 10/10, 17/10, 31/10, 7/11, 14/11, 21/11, reserve 5/12 – max. 12 deelnemers – particulier € 320, zakelijk € 400.

Daarnaast worden er regelmatig specials georganiseerd die zich toespitsen op één specifieke pijler.

Tot slot is het natuurlijk altijd mogelijk om een persoonlijk coachingstraject te volgen in de vorm van één-op-één gesprekken of een combinatie van gesprekken en eCoaching. Deze trajecten kunnen op ieder gewenst moment beginnen.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Locatie
De trainingen vinden plaats in het unieke, onlangs gerestaureerde en sfeervolle netwerk/flexwerkgebouw  DenDolderCS (tussen de sporen), Dolderseweg 148, Den Dolder.

“Corina vertelt op een heel prettige manier over ACT, neutraal en heel nuchter. Geen gezweef maar inzicht in wat er gebeurt als je met ACT gaat werken. Ik vond het heel verhelderend. 

Corina weet waar ze het over heeft maar laat jou zelf ontdekken wat ACT voor je kan betekenen. 

Mij gaf de proeverij al een heleboel inzichten.”

Judith Albers 

“De proeverij van oefeningen die horen bij de verschillende pijlers van ACT heb ik ervaren als een heel plezierige kennismaking met de technieken van ACT en de persoonlijke en aangename werkwijze van Corina. Ik vind de proeverij een aanrader voor iedereen die wil weten wat je je bij ACT kunt voorstellen en wat Corina als coach voor je kan betekenen.” 

Hilde Langen

Heb je interesse in ACT?

Heb je belangstelling voor één van deze trainingen of een proeverij (ook al staat er geen gepland), stuur dan bijgaand antwoordformulier in. Of bel me op 06 – 53 727 566 als je wil overleggen welk traject voor jou het beste is.